2. kihívás

Sok minden megterem hazánkban, de a kávé és a tea még biztosan nem.

Azonban ezek az apró élvezetet nyújtó italok hétköznapjaink részévé váltak, a reggeli  kezdés vagy a délutáni rituálé meghatározó elemei. Valahol a messzi Afrikában, Amerikában és Ázsiában óriási területeken termesztik ezeket a növényeket, nagy kézi munkaerő bevonásával, amiből mi, európaiak nem túl sokat látunk, csak élvezzük a “gyümölcsét”.

Mégis, hogyan tudjuk etikusabbá tenni fogyasztásukat?

Van két jelölés, amely biztosít arról, hogy a termék mind a környezet, mind a kereskedelem szempontjából fenntarthatóan jött létre és jutott el hozzád. Ez a fairtrade és a bio jelölés.

Ezen a héten járj utána, hol van lehetőséged ilyen jelöléssel ellátott kávét és teát venni!

Itt egy kis segítség: https://tudatosvasarlo.hu/cikk/itt-vasarolhatsz-fairtrade-kavet

Teázás esetében arra buzdítunk, hogy ezen a héten a messziről érkező teák helyett igyál Magyarország területéről származó gyógyteákat! Nagy kincs az, amit a természet helyben tud nyújtani számunkra! Rengetegféle finom, gyógyhatású növény terem hazánkban, amelyek között van élénkítő hatású is.

Törekedj a hulladékmentességre:
válaszd a szálas változatot a filteres helyett! Nem is gondolnád, de a filterek nagy része műanyagból van. Itt egy link, ha bővebben érdekel a téma: téma:http://greenfo.hu/hirek/2018/02/04/tea–hova-tegyem-a-hasznalt-filtert

Mellőzd a kapszulás kávégép használatát!

Ha szeretnél minden héten e-mail értesítést kapni a kihívásokról, itt tudsz feliratkozni:
http://gyuttment.hu/52kihivas/

#52kihivas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.