Holisztikus egészségközpont-szanatórium

Megelőzést, regenerálódást és rekreációt segítő szanatórium, 1-2-3 hetes beutalásokkal, egészségneveléssel, terápiákkal, gyakorlatokkal, szép helyen, természetben, egészséges ételekkel, italokkal, pszicho-és művészet terápiákkal, minden széppel és jóval

Holisztikus szanatórium, a teljesség felé… Alternatív és hagyományos orvosi, egészségügyi módszerekkel és szerekkel gyógyító hely és lehetőség. Vezetői és működtetői a helyben élő, dolgozó, lakó, kis közösség, melyben mindenkinek megvan a saját feladata. Nagyon sok mindent tudunk már, de hívhatunk vendég előadókat és gyógyítókat is egyben.

A mai világban az egészségügy hazánkban katasztrofális helyzetben van. A nyugati orvoslás nagyszerű a diagnosztizálásban, az életmentő műtétekben és az olyan fantasztikus gépekben, mint például a CT vagy az MR. De a gyógyítás folyamatában sokkal jobbak a keleti vagy más alternatív módszerek és szerek. A mostani orvosi protokollban nagyon sok a káros mellékhatású gyógyszer és felesleges műtét.

Sok egyéb módszerrel és szerrel ki tudjuk váltani ezeket, a gyógyteákon kezdve, a homeopátiás szerekig, Schüssler sókig, antropozófus gyógyszerekig, és főleg a gondolkodás átalakításával. A germán Új Medicina, a Recall Helaing, a Théta healing, a Transzformáció társasjáték és rengeteg más módszer ismerői vagyunk már mi magunk is. Ayurvédikus masszázs és étkezés, illetve az egészséges étkezés, életmód kialakítása is nagyon fontos, mind a megelőzésben, mind pedig a gyógyításban, az utánkövetésben és kezelésekben.

Egy hozzáértő és elkötelezett gyógyítói kis csapat, akik helyben laknak, és az általuk meghívott előadók és gyógyítók segítik az oda beutaltakat, akik pár héten át mindent elsajátíthatnak, amit szeretnének vagy akarnak, és az otthoni életükben ezután is használhatnak, alkalmazhatnak. Ha pedig megtetszett nekik Alsómocsolád, akkor oda is költözhetnek, és tagjai is lehetnek a közösségünknek. A falubelieknek is sok értékes munkát adhat egy ilyen szanatórium fenntartása, minden szinten, és ezáltal, együtt dolgozhatunk és gondolkozhatunk, fejlődhetünk mindannyian.

a projekt ötletgazdái

Bors Mária

Bors Mária Anna és Bekker Andrea

mivel rendelkezünk?

Tapasztalat, tudás, kapcsolati tőke.

mire lenne szükségünk?

Egy helyre és lehetőségre, ahol elindulhatna a munka, és ahol kialakíthatnánk egy kis szanatóriumot is egyben, és ahol szolgálati lakásokban vagy szobákban lakhatnánk.